Ако има за какво да харесваме ремонтните дейности, това е заради впечатляващия резултат, който очакваме да видим накрая. В останалите случаи ремонтът е нещото, което искаме да свърши по-бързо и без изненади. За да сте сигурни все пак, че няма да има такива, следвайте закономерностите по-долу.

Как се приема ремонт – полезни съвети

Не приемайте ремонта вечерно време.

На това разчитат онези бригади, които не са се постарали максимално добре да си свършат работата. Вечерта видимостта е значително намалена в сравнение с видимостта на дневна светлина. Затова не се съгласявайте на приемане на ремонт в тъмната част на деня. Отлагането на приемането на работата с един ден (за да е на дневна светлина) няма да се отрази фатално на сроковете, но ще ви спести главоболията за поправка на пропуските. Огледайте всичко подробно преди да платите за извършения ремонт.

Как се приема ремонт – полезни съвети

Как се приема ремонт – полезни съвети

Проверявайте работят ли техниката и контактите

Един неработещ контакт може да повлияе дори на интериора в стаята. Всеки поставен контакт е предварително планиран като място и като количество. При приемането на ремонта проверете всеки контакт в апартамента, като можете да го направите например със зарядното за телефона си. Проверете всички контакти, ключове и ел.техника, в това число и бойлера.

Как се приема ремонт – полезни съвети

Проверявайте работи ли канализацията и водоснабдяването

Проверете дали всички кранове работят, дали душа не тече и дали като пуснете тоалетното казанче няма да потече отнякъде. Убедете се, че бойлерът е свързан с водата и че от всеки червен кран тече топла вода, а от син – студена.

Направете детайлен оглед на всички видими неща

Направете детайлен оглед на всички видими неща: стени, подови настилки, прозорци, фаянс и т.нат. Едно неправилно поставяне на корниз може да ви донесе главоболие при всяко сваляне и поставяне на пердетата. Или си представете до какво може да доведе една спукана при ремонта фаянсова плочка (особено в зона, където повърхността е често мокра). Не бързайте. Заявете предварително на майсторите, че искате достатъчно време за приемането на ремонта.

Не се съгласявайте на доработки след приемането на ремонта.

Често майсторите се оправдават, че не са забелязали един или друг проблем, който установявате при приемането на ремонта. И настояват да приемете ремонта, тоест да им заплатите, с уговорката, че ще поправят пропуските в най-скоро време. Може би вече сте разбрали, че майсторите почти винаги закъсняват със сроковете, както е станало вероятно и при вас, затова не се хващайте на такива обещания. Тук не стои въпроса дали майсторите въобще ще си довършат работата, а дали няма да го направят тогава, когато вие вече сте си решили проблема срещу допълнително заплащане на друг майстор.

Категории Полезно