Няма дом без поне едно огледало в него и само в някой от тях огледалото се използва небанално. Дизайнерите призовават да се отнесем към избора и установяването на огледалата творчески, тъй като огледалото в интериора има поне 5 роли.

5 ефективни интериорни решения за огледалата в жилището ни.

5 ефективни интериорни решения за огледалата в жилището ни.

  1. Увеличава пространството

Ако монтирате огледала на отсрещната стена в коридора или спалнята, таванът визуално ще стане по-висок, а самото пространство ще стане значително по-широко и просторно. Да „разместим стените“ може и по друг начин – ако поставим голямо огледало срещу прозореца.

5 ефективни интериорни решения за огледалата в жилището ни.

  1. Добавя светлина

Ако в стаята има два прозореца и между тях сложете огледало, ще постигнете ефекта на „трети прозорец“. Поставете огледалото така, че да наподобява рамката на прозореца.

5 ефективни интериорни решения за огледалата в жилището ни.

  1. Забавлява децата

Огледални стикери за детска стая се появиха не много отдавна на пазара и станаха много търсени от младите родители. Силуети на принцеси и приказни замъци отлично изглеждат над леглото на момиченце, а звезди, планети и съзвездия – на тавана на стаята на момченце.

  1. Разделя пространството на зони

Решавайки да разграничите стаята с огледала, помнете за чувството на мярка. Ако в помещението има много големи огледала, стаята ще заприлича на безкраен лабиринт. Дизайнерите съветват да не се увличаме с тънки отразяващи преградки, а да се използват мебели за зониране – шкафове и витрини с огледала.

  1. Превръща се в арт обект

Огледало в дизайнерска рамка е повече от достойна замяна на картина или скулптура на видно място в хола. Можете да изпълните и декораторските си амбиции, поръчвайки лазерна резба на огледала ви по собствен ескиз.

Категории Полезно