Купихте ли си жилище? Да? Но нещо не Ви харесва, не е както сте го искали, както сте си го представяли? Логичната следваща стъпка е да се насочите към ремонт и преустройство. Но дори едно леко освежаване се нуждае от внимателно премислен план. Не трябва да забравяме, че едно жилище е сериозна инвестиция, която трябва да се поддържа като такава, за да запази стойността си. Затова, ние от Ависта България се допитахме до интериорните дизайнери, с които работим и им зададохме следния въпрос: Какви основни правила е препоръчително да спазва всеки при евентуален ремонт или преустройство на жилището си? Решихме да споделим резултата от това запитване с Вас – нашите клиенти и приятели.

Банята

На първо място избягвайте бани, които да са издържани изцяло в бяло – това създава чувство на стерилност. Стремете се да планирате банята колкото се може по-голяма. Чудите се защо трябва да пропилявате ценно пространство? Към една просторна баня винаги могат да бъдат добавени подобрения в бъдеще като шкафове за козметика, вана, хидромасажна душ кабина, защо не и джакузи. Ако големината на жилището го позволява, ние препоръчваме и изграждането на втора баня.

Кухнята

Една просторна кухня с много прозорци и достъп до естествена светлина би превърнала готвенето в удоволствие. Илюзията за простор може да бъде засилена също от цветовата гама – използвайте светли цветове. Ако сте в къща или на последния етаж, замислете се за прозорец на покрива. За предпочитане са вградените уреди, умело вързващи се с интериора. Ако жилището го позволява, препоръчваме изграждането на остров, който да бъде заобиколен от кончета.

Подови настилки

При подовите настилки препоръчваме да се насочите към естествени материали, като при недостатъчен бюджет ламинираният паркет също е приемлива опция.

Специални помещения

Точно тук идва моментът, в който Вашето жилище може да се превърне в уникално място за живеене, което да буди възторг и завист у Вашите гости. Защо да ходите в скъпи фитнес зали, когато можете да приспособите стая за тази цел вкъщи? С един хубав проектор и платно холът Ви може да се преобрази за секунди в най-уютния киносалон, в който сте били. Инвестирайте в голяма детска стая с хубав кът за игра – децата Ви ще го оценят. Ако стопанисвате къща, възможностите се увеличават. Една малка лятна кухня в двора или дори само груб навес с барбекю са предпоставка за незабравими градински партита. За басейн няма да говорим, защото вярваме, че всеки си го е помислил още преди да прочете статията.

Купихте ли си жилище? Не? Тогава ние от Ависта можем да Ви помогнем.