21-Romantika.-1rtf

Всеки има своя класация за романтични места по света. За едни това е Айфеловата кула и Париж, за други каналите на Венеция , за трети остров Санторини или пък Женевското езеро . Редом с тях китайците нареждат своя Хюнан сити, заради една сграда – Piano House. Местните жители, както и официалните гидове я наричат „най-романтичната сграда в Китай“. Представлява уникално съчетание на два музикални инструмента- пиано и цигулка в съвършена композиция. Построена е през 2007 година

21-Romantika-9 21-Romantika-8

Piano House, е творението на студенти по архитектура от Университета по технологии в Хефей- информират от unusualplaces.org. Работата им е в сътрудничество с дизайнери от компанията “Huainan Fangkai Decoration Project Co”.

Концепцията на проекта е сградата да бъде дом на любителите на музиката, освен това осигурява възможност за практически занятия на учениците от намиращия се наблизо колеж.

Другата функция на уникалната сграда е да служи като изложбена зала за експониране на планове за развитие на провинцията

Корпусът на сградата е във формата на роял , а цигулката пред нея има чисто практическа функция, като е приютила в себе си – ескалатор . Още с построяването си Piano House започва да привлича туристи от различни краища на света към китайската провинция. Става притегателно място за инвеститори и желана сцена за арт събития.

 

 

Източник: stroitelstvoimoti.com

Категории Интересно